Često postavljena pitanja (FAQ)

 

Saželi smo nekoliko najčešćih pitanja s kojima se svakodnevno susrećemo. Odgovore na njih možete pronaći u nastavku.

Ukoliko imate dodatno pitanje, slobodno nam se javite na info.morobo@gmail.com

 

Kako mogu naručiti?

 

Proizvode možete naručiti putem Morobo Games webshopa, slanjem upita na mail info.morobo@gmail.com, te preko našeg profila na društvenoj mreži Facebooka Morobo Games 

Naši djelatnici će spremno odgovoriti na sve upite i uputiti Vas kako proći kroz proces narudžbe proizvoda.

 

Kako šaljete pakete i postoji li mogućnost plaćanja pouzećem?

 

Pakete šaljemo preko DPD dostavne službe. Svaka pošiljka ima jedinstven kod preko kojeg možete pratiti status Vašeg paketa, a DPD će Vam poslati mail sa svim detaljima.

Plaćanje prilikom preuzimanja odnosno plaćanje pouzećem (gotovinom dostavljaču) NIJE moguće. 

Ispunio/la sam narudžbu i na mail dobio/la potvrdu narudžbe. Koji je idući korak?

 

Nakon što ste odabrali željeni proizvod, i ispunili narudžbu do kraja te odabrali način plaćanja putem direktne transakcijske uplate, na mail ćete primiti podatke narudžbe te uputu za uplatu naručenog (provjerite i spam pretinac). Pošaljite nam potvrdu o plaćanju na mail, jer tek nakon primitka iste nastavljamo s pripremom za dostavu.

Naručene proizvode možete preuzeti i u našoj fizičkoj trgovini Morobo u Osijeku (Kapucinska 28) gdje možete platiti gotovinom i karticama jednokratno. Radno vrijeme trgovine je ponedjeljak- petak 10-20h, subota 9-13h, nedjelja i blagdani su neradni dani.

 

Koji je rok isporuke naručenih proizvoda

 

-Putem DPD dostavne službe rok isporuke naručenog je 2-5 radnih dana. Ovisno o uvjetima dostave, udaljenosti Vašeg mjesta (otoci..) maksimalan broj dana je do 30 dana. Ukoliko se radi o narudžbi paketa koji je personaliziran, prije same narudžbe je potrebno odvojiti 2-3 dana za dogovor i komunikaciju o izgledu i sadržaju pošiljke.

- Osobnim preuzimanjem u Osijeku- Vašu narudžbu možete platiti i preuzeti unutar 2 radna dana. Iznimno je moguć i duži period uz prethodnu najavu i dogovor putem mail-a ili telefonski.

 

Mogu li personalizirati sadržaj i izgled pošiljke tj. mogu li poslati paket kao poklon?

 

Ukoliko želite obradovati nekog poklonom iz Morobo Games ponude proizvoda i bitno Vam je da paket izgleda prigodno (iznutra i izvana) kontaktirajte nas direktno i potrudit ćemo se da prilagodimo izgled i sadržaj prema Vašim uputama. Račun u tom slučaju šaljemo Vama, a priređeni paket na adresu drage osobe :)

Svoj upit pošaljite na mail info.morobo@gmail.com.

Prijateljici je uskoro rođendan, no ako danas naručim i uplatim, paket mi neće stići na adresu do proslave. Koji je najmanji rok u kojem mogu primiti naručeno?

 

DPD dostavna služba dostavlja brzo i pouzdano na području Hrvatske, uglavnom 2 do 5 radnih dana ali brzina dostave ovisi i o udaljenosti od Osijeka (otoci..) i vremenu Vaše narudžbe (radni/neradni dan..). Naručene proizvode možete podići i osobno u Osijeku na adresi Kapucinska 28 već isti dan.

Kontaktirajte nas svakako telefonski (097 922 55 90) ili mailom kako bismo pronašli rješenje i u što kraćem roku isporučili Vaš savršen poklon.